top of page

Je kunt niet voorkomen dat de vogels van verdriet over je hoofd vliegen, maar wel dat ze nestelen in je haar.

"

"

- Chinees gezegde

Als ouder wil je graag dat je kind het goed doet op school, leuke vriendjes heeft, plezier heeft in de dingen die het doet. Je wilt dat je kind goed naar je luistert, behulpzaam is en niet te vaak verdrietig of boos is. Kortom, je wilt graag dat je kind gelukkig is.

De realiteit is alleen anders. Misschien wordt je kind wel gepest op school of is het juist de grootste pester. Misschien wordt je kind heel snel boos of luistert het niet naar je wat je ook doet of zegt. Het kan ook zo zijn dat je kind erg verdrietig is, bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een dierbare. Of je kind is juist erg gevoelig. En soms heb je als ouder gewoon even hulp nodig bij de opvoeding. Je zou kunnen zeggen dat er een hobbel op de weg is ontstaan. En deze hobbel kan zo groot zijn dat het jullie niet meer lukt om samen over deze hobbel heen te komen.

 

Als ouder is het dan fijn als er iemand is met wie je hierover kunt praten, die luistert naar je kind en samen met jullie kijkt wat de beste aanpak is. Zodat jullie over de hobbel heen komen en weer samen verder kunnen.

 

Deze hulp kan geboden worden door Integratieve Kindertherapie.

Klik op mij voor info voor kinderen

Wat is Integratieve Kindertherapie?

Integratieve kindertherapie is een vorm van kortdurende psychotherapie die speciaal ontwikkeld is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het kind/ de jongere staat centraal tijdens de therapie. Er wordt op een integratieve manier naar het probleem van uw kind gekeken. Dit betekent dat ik uit de verschillende behandelmethoden, de interventies kies die het beste bij uw kind en bij u als ouders aansluiten.

Uitganspunten van Integratieve Kindertherapie:

  • Een kind weet bewust of onbewust wat het nodig heeft. En het kind beschikt over hulpbronnen die hierbij kunnen helpen.

  • Het kind staat centraal.

  • De rechten van het kind.

Wat is IKT?
IT voor jongvolwassenen

Integratieve therapie voor pubers en jongeren

Integratieve therapie voor pubers en jongeren is een kortdurende vorm van psychotherapie tot een leeftijd van ongeveer 25 jaar.

De puberteit en volwassen worden kan een verwarrende periode zijn. Er wordt veel van je verwacht, bijvoorbeeld qua zelfstandigheid; wat betreft school of je studie. Je relatie met je ouders verandert en kan onder druk komen te staan. Ook kun je in deze periode rondlopen met allerlei vragen.

 

Wat wil ik? Wat past bij mij? Wie ben ik eigenlijk? Wat vind ik belangrijk? Hoe maak ik vrienden? Wat vinden anderen van mij?

Tijdens de therapie kijk ik samen met jou welke problemen jij ervaart. We zoeken uit waar deze problemen vandaan komen en hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. Het uitgangspunt van de therapie is dat iedereen, bewust of onbewust, ergens diep van binnen de oplossing weet.

 

Samen met jou ga ik, op de manier die bij jou past, op zoek naar de oplossing. Zodat jij aan het eind van de therapie weer verder kunt.

© 2024 by Margot Jager

Dreef 11,
4921 ZA Made


06-22 99 49 71

Therapie met playmobil poppetjes
Inzicht krijgen in gedragdproblemen gedragsproblemen oplossen
  • Instagram In-zichtpraktijk
Wandelcoach
Feuerstein mediatie
Land van Rouw
Gedragstherapie voor jongeren
bottom of page