top of page

Hoi! Wat leuk dat je er bent!

Wie weet ben jij wel nieuwsgierig naar wat kindertherapie precies is. Op deze bladzijde kun je er al iets over lezen.

Kindertherapie is voor kinderen die ergens last van hebben en dit graag anders willen. Lees van welke problemen kinderen last kunnen hebben.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:
 

 • Nare gevoelens zoals snel boos worden of juist ergens bang voor zijn.

 • Vervelende gedachtes, je denkt dan bijvoorbeeld dat je nooit iets goed
  kunt doen of dat andere kinderen je vast heel stom vinden.

 • Of je maakt veel ruzie of je liegt toch weer, ook al wil je dat niet.

 • Dat je hoofd zo vol zit met dingen waar je steeds aan denkt en dan
  lukt het niet meer om op school goed op te letten.

 • Nare dingen of verdrietige dingen die je hebt meegemaakt.

 • Gepest worden.
   

En misschien heb jij wel last van iets anders waar je wat aan wilt doen……. 

Hoe gaat dat dan, die therapie?

Voordat jij langs komt vullen je ouders een lijst met een heleboel vragen in en komen ze bij mij praten. Zij vertellen dan wat zij denken wat er aan hand is, waar jij last van hebt en hoe dat komt. Misschien ben jij het wel met hen eens, maar misschien vind jij wel dat je heel ergens anders last van hebt of dat het door heel iets anders komt. En dat vertel jij dan als jij in de praktijk langs komt.

Net als ieder kind, heb jij je eigen manier om te praten over de dingen waar jij last van hebt. Sommige kinderen willen het liefst alleen maar praten, andere kinderen spelen liever een spel, knutselen liever, luisteren liever naar een speciaal verhaal of praten liever met beer Paddington over lastige dingen. Samen kiezen wij de manier die bij jou past.

Nadat jij een aantal keren bent geweest praat ik weer met je ouders. Ik praat er dan over hoe jij jezelf kunt helpen en hoe zij jou het beste kunnen helpen. Na een tijdje weten jij en je ouders hoe je met het probleem om kunt gaan zodat je er minder last van hebt of misschien is het probleem wel opgelost. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Als je later nog eens wilt komen praten of als je een ander probleem hebt, dan kun je altijd bellen of mailen.

Nog iets belangrijks dat je moet weten: alles wat jij aan mij verteld, is privé. Dat betekent dat ik niet zomaar aan iemand mag vertellen wat jij aan mij hebt verteld zonder jouw toestemming, zelfs niet aan je ouders. Als jij wilt vertellen waar wij over hebben gepraat, dan mag je dit natuurlijk wel vertellen.

© 2024 by Margot Jager

Dreef 11,
4921 ZA Made


06-22 99 49 71

Therapie met playmobil poppetjes
Inzicht krijgen in gedragdproblemen gedragsproblemen oplossen
 • Instagram In-zichtpraktijk
Wandelcoach
Feuerstein mediatie
Land van Rouw
Gedragstherapie voor jongeren
bottom of page